Ege Denizi Çanakkale açıkları Gökçeada da doğanın tam kucağında huzur dolu bir tatil için Kefalos diğer adıyla Aydıncık plajı görülmeye değer yerlerden biridir. Burada 5 yıldızlı tesisler belki yoktur ama kilometrelerce pırıl pırıl olan bir kum ve tarifi imkânsız bir deniz vardır. Denize girildiğinde ufuk çok geniş olduğundan bir okyanus hissi uyanır. Tertemiz bir plaj ve beraberinde engin mavi bir deniz kapsamında plajlar bulunur. Gökçeada da Kefalos kıyısı aynı zamanda kaya mezarları ile de önem taşımaktadır. Burası rüzgâr sörfü için de ideal bir bölgedir.
Kefalos Plajı Özellikleri Nelerdir?
Gökçeada da tek plaj olma özelliğini taşımaktadır. Plajın uzunluğu 1200 metredir. Kumsalı altın rengindedir. Kefalos plajı içerisinde konaklama tesisleri de bulunmaktadır. Aynı zamanda kamp, pansiyon ya da sadece sörf için tesislerde mevcuttur. Zaten plaj ve çevresi özellikle yabancı turistler açısından sörf bölgesi olarak değerlendirilir. Gökçeada da hem huzur hem tatil hem de su sporu yapılır.
Gökçeada Kefalos Plajı Yunanca kafa anlamındadır. Burası konaklama açısından da çeşitli imkanları olan bölgenin en sevilen plajlarındandır. Bölgede flamingolar yaşar. Tuz gölüne olan yakınlık sebebi ile de pozitif anlamda etkilerini kullanır. Plajda bulunan tesislerde bütün gün yemek servisi verilir. Gökçeada turizm açısından gelişmişliğin yanı sıra organik ürünler ile de adını duyurmuştur. Organik tarım ve hayvancılığa uygundur.
Gökçeada Kefalos Plajı Konumu
Ege ile Marmara iklimini bir arada yaşatabilen Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada da en batıda bulunduğundan güneşin en son battığı yer olarak bilinir. Ada sessiz sakin ve huzurlu ve kafa dinlemek isteyenler harika bir adrestir. Gökçeada yaz aylarında mükemmel bir kaçış noktasıdır. Zira 5 Akdeniz adasından biri olarak kabul edilir.
Kefalos Plajında Yapılacaklar
Rüzgârlı bir bölgede yer aldığından suyu genelde serindir. Bu sebeple de denize girmek için hava sıcaklığının yüksek olduğu zamanlar ya da rüzgârın çok daha az etkili olduğu zamanlar tercih edilir. Bu plajda aynı zamanda kitesurfing ve kiteboarding sporları da yapılabilmektedir. Bu bölge son derece rüzgârlı olduğundan özellikle Bulgar sörfçüler için bir merkez halindedir. Günübirlik olarak da gelinebilmektedir. Yaz dönemleri aşırı kalabalıktır. Mayıs ya da Eylül gibi aylar da nispeten çok daha uygun olabilmektedir.
Gökçeada ya gelip de balık yememek olası bir durum değildir. Balık çeşitliliği açısından son derece boldur. Güneşin batışı esnasında balık yemek, uzun sohbetler, şenliklere katılma, dalış yapmak, sörf yapmak, barda müzik dinlemek, köy kahvaltısı yapmak, doğal güzelliğini keşfetmek, sakızlı muhallebi ve dibek kahvesi içmek olmazsa olmazdır.